#300

A coaching program for leaders and changemakers
In search of balance and performance
300 km, 1 day, 6 months of groundwork
#300 is de weg naar een gezonde geest in een fit lichaam. Het doel van dit coachingstraject is het rijden van een epische rit van 300 kilometer op één dag. Onmogelijk? Niet met een degelijke voorbereiding. #300 is een uniek traject voor de professional die zichzelf wil heruitvinden en bewust wil groeien via passie voor de fiets. Personal coaching maakt in #300 de combinatie met zes interactieve workshops rond tijdsmanagement, trainingsleer, voeding, skills van de duursporter, discovery en toekomstdenken. #300 wil bij de deelnemers een transformatie realiseren: naar een breder zelfbewustzijn en een dieper inzicht in de sterkte van het eigen lichaam en geest. Bijkomend wordt gewerkt aan professionele skills voor het werken in een steeds complexer wordende en veranderende omgeving. Success is about the journey and the destination.

De weg naar #300

Le grand départ

Een voorbereidingstraject dat op maat gemaakt is, vergt inzicht in jouw huidige fysieke conditie en sportieve verleden. De eerste stap in #300 is daarom een uitgebreide intake met preventief cardiologisch onderzoek in combinatie met een conditietest op de fiets. Aan de hand van een lactaatmeting wordt je uithouding op een betrouwbare manier in kaart gebracht en kan persoonlijk, doeltreffend trainingsadvies geformuleerd worden. De langste weg begint bij de eerste stap.


Personal coaching all the way

Eenmaal de eerste stap gezet, kan je rekenen op een team met kennis én ervaring. Zowel op het gebied van fysieke training als mentale voorbereiding. Dit klankbord zal jou maandelijks adviseren met persoonlijke schema’s. Bijsturing gebeurt wekelijks op basis van jouw feedback tijdens het trainingsproces. Ieder traject is uniek en krijgt ook een plaats binnen de #300 groep. Deze opvolging en interactie zijn vruchtbare grond voor een steile leercurve op én naast de fiets.

Groeimomenten

Sensecycling zorgt voor de integratie tussen een fitter wordend lichaam en een gezonde geest. De weg naar #300 zal gekatalyseerd worden door maandelijkse groepsritten in combinatie met workshops rond een specifiek thema. De elementen die hierin aan bod komen zullen telkens een nieuw perspectief creëren op #300 dat overdraagbaar is naar de professionele context.

Dag 1 - Tijdsmanagement

Een eerste belangrijke hefboom op weg naar #300. Energie en tijd in de mix, ondersteund door de Personal Kanban-methodiek.

Dag 2 - Trainingsleer

Een samenspel van vier trainbare fysieke eigenschappen. Inzicht in synergie en het eigen trainingsproces.

Dag 3 - Voeding

Hoe verteer ik informatie rond voeding? De zin en onzin van voeding voor sportieve prestaties. Kiezen is winnen.

Dag 4 - Skills van de duursporter

Zoeken van ontspanning in de inspanning. Van rituelen naar ritme en flow. De puzzel laten samenvallen op het juiste moment.

Dag 5 - Discovery

Doorbreken van routine in lange trainingdagen. De fiets als vehikel voor creatieve expressie en innovatie.

Dag 6 - Toekomstdenken

Leren anticiperen. Transfer van #300 naar de professionele situatie.

#300 weekend

De apotheose. 300 kilometer op een schitterend heuvelend parcours. Op de grens tussen landen en perspectieven. Een tot in de puntjes verzorgd belevingsweekend waarin het afsluiten van #300 staat voor een nieuw begin.

Doelpubliek

De professional met een passie voor de fiets die op zoek is naar een breder zelfbewustzijn, een gezonder lichaam en stressbestendige geest, met hier bovenop professionele skills voor het werken in een steeds complexer wordende en veranderende omgeving.


Inschrijving kan individueel of via jouw bedrijf. Elk bedrijf heeft baat bij veerkrachtige werknemers met een positieve spirit en de juiste skills.

Organisatie

Een realisatie van:


De trajectbegeleiders:

  • Karel Pardaens: Zelfstandig inspanningsfysioloog en physical trainer; zaakvoerder van Back To B.A.S.I.C.S. In Sports; auteur van Back To B.A.S.I.C.S. voor succesvol trainen; 7 x top-10 op BK kwarttriatlon, nadien gebeten door de tennismicrobe. Doctor in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
  • Philippe Vandenbroeck: Oprichter en partner in het strategisch adviesbureau shiftN; enthousiast lange afstandsfietser met onder meer Bordeaux-Parijs 2014 en Manchester2London 2016. Master in de Bio-Ingenieurswetenschappen, Master in de Filosofie en Master in Human Settlements.
  • Randy Mellaerts: Freelance consultant alliance management voor farmaceutische en voedingsindustrie; social entrepreneur en mede-oprichter van Parki’s Kook Atelier; ervaring competitie wielrennen in amateur wedstrijden en cyclosportieven zoals Les Trois Ballons, Marmotte en Velomediane. Doctor in de Bio-Ingenieurswetenschappen.

Praktische informatie

Prijs:

3500€ incl. BTW

Inbegrepen:

  • Conditietest
  • Personal coaching met trainingsschema’s voor 6 maanden uitgewerkt per maand en per week.
  • 6 workshops inclusief lunch en drank.
  • Weekend inclusief twee hotelovernachtingen en maaltijden.
  • Bevoorrading tijdens de groepsritten en de #300 ride.
  • Een agenda voor 2019 met het #300 traject in beeld.

Exclusief

Medische kosten voor cardiologisch onderzoek.

Locatie

Workshops in regio Leuven, #300 weekend op locatie.

Timing

Medische screening en intake in December-Januari 2017
Timing workshops: 20/1, 24/2, 24/3, 21/4, 5/5, 9/6.
#300 weekend: 23-24/6

Aantal deelnemers

Minimaal 10, maximaal 16

Inschrijving en meer informatie

E-Mail: randy.mellaerts@gmail.com of Tel: +32478760535. Inschrijven vóór 1 December 2017
Photos: Philippe Vandenbroeck